top of page

De bedenker

Gemiddeld zwijgen slachtoffers van seksueel geweld 16 jaar voordat ze iemand vertellen over de gebeurtenis (artikel van Movisie uit 2017).

Het gebeurde mij toen ik 16 was. Destijds heb ik er met niemand over gepraat en geen hulp durven vragen. Waarom? Omdat ik geen voorbeelden zag, geen rolmodellen om mij heen die mij lieten zien hoe je met een dergelijke gebeurtenis omgaat. Nergens was bekendheid op dit onderwerp, er was nauwelijks informatie voorhanden.

Pas op 36-jarige leeftijd ​durfde ik dit stuk uit mijn verleden onder ogen te zien. Vastbesloten om dit geheim niet mijn graf in mee te nemen. Vastbesloten om het taboe te doorbreken van seksueel geweld.

 

Sindsdien heeft het mij gefascineerd welke factoren ervoor zorgen dat slachtoffers niet met hun verhaal naar buiten durven te komen. Het blijkt een complex geheel te zijn met diverse factoren.

Nog steeds ervaar ik dat mensen het ingewikkeld vinden mij hier vragen over te stellen.  Met de #MeToo etiquette hoop ik dat meer slachtoffers sneller om hulp durven te vragen, omdat ze zien dat hun omgeving er klaar voor is.

 

Wil je weten hoe ik dat doe? Neem contact met mij op en we kijken hoe ik jou/ jouw organisatie van dienst kan zijn. 

Meer weten over mij? Kijk op mijn website legien.nl

Legien door ©Annemieke van der Togt
Contact
bottom of page